قوانین مربوط به مجازات فرار از صحنه جرم و تصادف


با گسترش تصادفات جاده ای و شهری و فرار از صحنه جرم و تصادف، افراد بسیاری مجروح شده و یا حتی فوت می شوند؛ برخی از رانندگان در مواجهه با این مشکلات و حوادث ناگوار، می گریزند و فرار را بر قرار ترجیح می دهند! این عمل هم از نظر شرعی، هم از نظر قانونی و هم از نظر اخلاقی ناپسند بوده و مجازاتی برای فرد خاطی در نظر گرفته می شود. اما برخی از تصادفات شامل این قاعده نمی شوند؛ در صورتی که تصادف انجام شده منجر به وقوع جراحت در راننده مقابل یا سرنشینان اتومبیل نشده باشد، ترک محل وقوع تصادف توسط راننده دیگر جرم محسوب نمی شود. ترک محل تصادف تنها در مواقعی که در جریان وقوع این حوادث، جراحاتی در بدن افراد ایجاد شده باشد، جرم بوده و مجازاتی برای آن در نظر گرفته می شود. بهترین راهکار در مواجه با این مشکلات تماس با شماره وکیل پایه یک شیراز می باشد.

قوانین موجود در زمینه مجازات فرار از صحنه جرم

تصادفاتی که با جراحت و مرگ سرنشینان خودروی دیگر همراه باشند، اغلب مجازاتی برای راننده خاطی به همراه دارد؛ اما مجازات فرار از صحنه جرم کمی بیشتر است. در قانون جمهوری اسلامی، مواد قانونی به خصوصی در این زمینه ارائه شده اند: هر گاه مصدومی در جریان تصادفات اتومبیل به کمک راننده احتیاج داشته باشد و راننده با وجود علم به این ماجرا از کمک به او خودداری کند، و محل حادثه را ترک کند، برای او بیش از دو سوم حداکثر مجازات در قوانین ۷۱۴، ۷۱۵ و ۷۱۶ مدنی تعیین می شود. دادگاه مربوطه هرگز در رابطه با چنین پرونده هایی تخفیف قائل نخواهد شد و راننده فراری به عنوان مجرم در این دادگاه ها حضور به عمل می آورد. جهت حل نمودن هرچه سریعتر این پرونده ها می توانید با بهترین وکیل تصادف شیراز مشاوره حقوقی داشته باشید.

تشدید مجازات فرار از صحنه جرم و تصادف

فرار از جرم و جرایم مختلف در عرصه تصادفات جاده ای به خودی خود مجازات سنگینی دارد؛ حال اگر در این خصوص برخی جرایم دیگر متوجه راننده باشد، این مجازات ها بیشتر خواهند شد. موارد زیر به دلایل تشدید این مجازات ها اشاره دارند:

  1. در صورت مست بودن راننده، دادگاه حکم سنگین تری برای او تعیین می کند؛ در این مجازات، جرم مست بودن و شرب نوشیدنی های الکلی نیز لحاظ خواهد شد.
  2. در صورتی که راننده ای گواهینامه نداشته باشد، پشت فرمان بنشیند، تصادف کند و پس از مجروح کردن فرد مقابل، از کمک کردن به او نیز خودداری نماید، به اشد مجازات در دادگاه های مربوطه محکوم خواهد شد.
  3. در صورتی که راننده ای با سرعت بیشتر از حد مجاز در جاده یا منطقه مورد نظر رانندگی کند و چنین جرایمی را نیز مرتکب شود، حکم دادگاه برای او سنگین تر خواهد بود.
  4. در صورتی که سیستم خودروی راننده خاطی، با ایرادات مکانیکی همراه باشد و راننده با علم به خراب بودن اتومبیل، از آن برای رانندگی استفاده کند، حکم او بیشتر می شود.
  5. وقوع تصادفات در محل خط کشی عابر پیاده، جرم محسوب می شود و مجازات فرار از صحنه تصادف نیز بر آن لحاظ خواهد شد.

تعیین مجازات نهایی فرار از صحنه تصادف غیر جرحی

طبق قوانین موجود، نحوه برخورد قانونی با راننده ای که پس از آسیب رساندن به رهگذران و عابرین پیاده، از کمک کردن به او نیز خودداری می کنند، تعیین حکم محکومیت و حبس او است. حبس حنجه ای از سه ماه تا دو سال برای این افراد تعیین می شود. همچنین جزای نقدی نیز از مجازات این افراد خاطی محسوب می شود. نحوه پیگیری فرار از صحنه تصادف از طریق مراجع قضایی و سامانه های پیگیری شکایات و اعتراضات خواهد بود. در صورتی که فرد خاطی از صحنه تصادفات فرار نکند، مجازات او بسیار کمتر خواهد بود و حتی در برخی موارد با رضایت فرد مصدوم همراه می شود. به همین خاطر کنترل ترس و اضطراب در چنین حوادثی برای جلوگیری از خسارات و مشکلات آینده بسیار مهم است.

[ بازدید : 64 ]

[ دوشنبه 7 آذر 1401 ] 17:06 ] [ QW569 ]

[ ]

ساخت وبلاگ
اخبار فیلم و سریال مهاجرت به کانادا از طریق کار بوتاکس مجله گويا آی‌ تی مجله مایکت
بستن تبلیغات [x]